На 10 юни имен ден празнуват всички, които носят името Спас,

...
На 10 юни имен ден празнуват всички, които носят името Спас,
Коментари Харесай

Кой има имен ден днес, 10 юни

На 10 юни имен ден честват всички, които носят името Спас, Спасена, Спасимир, Спасимира, Спасияна, Спаска и производните на тези имена.


Тази година на 10 юни Православната черква уважава Възнесение Господне - Спасовден. Празникът се отбелязва от църквата още от IV-V век и принадлежи към преносимите църковни празници - 40 дни след Великден. С възнесението Си Иисус приключил делото на спасението. Четиридесет дни след Великото си възкресение Господ Иисус се явявал неведнъж на учениците Си. Разяснявал им царството Божие, отварял мозъка им с цел да схващат Светото писание. Потвърждавал обещанието Си за идването на Утешителя Дух Свети - третото Лице на единия Бог.
Всички възпитаници се убедили, че Той е възкръснал в действителност. А на 40 -ия ден от възкресението Си Спасителят възвел Своите възпитаници на Елионската планина, и тук им дал последното Си напътствие и благословение. И като ги благославял, Господ отстъпил от тях, и почнал да се възнася на небето. Той се отдалечавал от тях, до момента в който един ярък облак Го закрил от очите им. Учениците се поклонили и се върнали в Йерусалим с огромна наслада.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР